Categorie archief: Veiling 2018

Prachtig aanbod voor Veiling Grolloo Springlevend

Gedurende de zomervakantie is er weer een divers aanbod voor de veiling van Grolloo Springlevend op zaterdag 13 oktober binnengekomen:

 • Mevr. Aaltje Koopman leverde o.a. een krat vol lp’s, een Brother naaimachine en 2 prachtige zwart wit foto’s in originele lijsten aan;
 • Via de familie Nijmeijer ontvingen we een originele bascule weegschaal met enkele gewichten;
 • Fietsspecialist Kamp uit Rolde biedt een grote onderhoudsbeurt voor de fiets aan;
 • De firma Enting heeft een grote partij originele houten klompen klompen aangeboden;
 • Het C+ B museum biedt 10 entreekaarten voor dit prachtige museum aan;
  Sido Bosma van Totaalwas biedt 3x een glasbewassing aan in Grolloo e.o.;
 • Het dierenpension De Open Ruimte biedt 15 kg hondenvoer aan;
 • De Groller Bok, Bertus Reinders, biedt aan om een website te bouwen en deze een jaar te onderhouden;
 • Rond de kerst naar een prachtige (bloemen) kerstshow? Gera Gommers biedt hiervoor 2 kaarten aan;
 • Een snelle ronde beleven op het TT circuit? Richard Heling biedt een aantal ritten aan over het TT circuit samen met hem in zijn Westfield raceauto;
 • Altijd al eens muziekles willen nemen? Crescendo biedt 3 muzieklessen van 20 min aan van bevoegde docenten. Er is keus uit koper, hout of slagwerk;
 • Tuinbeeldenboerderij Schoonloo biedt een beeld van een prachtige ransuil aan.

Daarnaast heeft de in Grolloo woonachtige zangeres AJ Plug (zie foto) een huiskamerconcert aangeboden op een nog nader te bepalen datum. Dit concert wordt gehouden in de kerk en tijdens de veiling gaat de verkoop van entreebewijzen voor dit unieke concert van start. Er zijn 100 kaarten beschikbaar. Onlangs presenteerde AJ Plug een van haar prachtige nieuwe songs in het programma Veronica Inside met o.a. Johan Derksen. Wees erbij straks als op 13 oktober de kaarten in de verkoop gaan! Intussen wordt naar een passende datum voor het concert gezocht, die we binnenkort bekend zullen maken.

Zaterdag 22 september: ophaaldag van waardevolle spullen
Op zaterdag 22 september komen we met een kar en tractor de aangeboden waardevolle artikelen voor de veiling bij u ophalen. Vooraf willen we graag weten wat er wordt aangeleverd, want we kunnen niet alles accepteren. We zijn echt op zoek naar spullen die vlot verkocht kunnen worden vanwege het unieke karakter en/of de waarde die ze vertegenwoordigen. We zijn een veiling en er wordt alleen bij opbod verkocht. “Rommelmarktspullen” zoals glazen, kopjes, kapotte elektrische apparaten, oude boeken e.d. zijn niet voor onze veiling bedoeld en worden dan ook niet meegenomen.

De prachtige posters gemaakt en aangeboden door Janniek Reinders-van Klinken van J-Sketch Graphic Work[s], hangen inmiddels op de prikborden in en om Grolloo.

Niet alleen onze welbekende veilingmeester Jan Sijbring is op 13 oktober present, maar er zullen meerdere veilingmeesters op ludieke wijze in actie komen, waaronder Jan Germs (Huus van de Taol), oud-wethouder Harrie Dijkstra, Derk Jan Schepers en Gert-Jan Hietbrink.

 

 

We krijgen al veel zaken en diensten aangeboden. Wie ook nog iets unieks voor het goede doel heeft (voor de renovatie van de toneelzaal van het Markehuis), kan een van onderstaande mensen benaderen. Onze hartelijke dank!

Bert Meems (06-12801168) Katrien Eggens (06-14646995), Ina Reinders (06-23057900), Hilbert Stel (06-24929295) en Dick Oelen (06-30191129)

13 oktober 2018 veiling Grolloo Springlevend in Het Markehuis!

Op zaterdag 13 oktober vindt voor de derde keer de unieke veiling van Grolloo Springlevend plaats in Het Markehuis. De voorbereidingscommissie is volop bezig met het plannen van deze dag en het uitwerken van het draaiboek. De opbrengst wordt ingezet voor het opknappen van de toneelzaal van Het Markehuis.

Op deze dag worden er niet alleen waardevolle voorwerpen geveild, maar ook zal er weer een volle bak met allerlei uiteenlopende diensten in de aanbieding zijn. Good old Henk Zeelenberg heeft zijn eerste dienst (al ver voordat de veiling plaatsvindt!) in de aanbieding gedaan: ophalen van Schiphol voor € 100,00. Een groepje vogelaars heeft Henk nu al weten te charteren voor deze exclusieve dienst en de eerste € 100,00 doneert Henk dan ook vol trots aan de veilingpot.

Twee veilingmeesters zijn al vastgelegd. Naast burgemeester Van Dijk heeft ook onze vaste veilinggrootmeester Jan Sijbring heel spontaan toegezegd deze dag weer helemaal vrij te houden voor de veiling. En tenslotte zijn de onderhandelingen voor een spetterende recordpoging met Bas Luinge ook opgestart. Zodra gegarandeerd kan worden dat een arts bij deze recordpoging ingezet kan worden, wil Bas nog één keer een uniek record op de fiets neerzetten.

Heeft u nu al waardevolle spullen staan, bewaar ze s.v.p. nog even. T.z.t. zullen deze graag bij u afgehaald worden. Vanaf mei worden er ook diensten “opgehaald” om weer op de veiling te kunnen inzetten. Uiteraard kunt u ook nu al uw prachtige dienst doorgeven. Dat kan via veiling@grolloospringlevend.nl of via een van de werkgroepleden (zie hieronder).

Werkgroep Veiling Grolloo Springlevend 2018:
Bert Meems, Katrien Eggens, Ina Reinders, Hilbert Stel en Dick Oelen

Datum veiling 2018 bekend!

De veilingcommissie van Grolloo Springlevend heeft een datum geprikt waarop er in Het Markehuis weer een veiling gaat plaatsvinden. Dit wordt zaterdag 13 oktober a.s. Noteer deze datum alvast in uw agenda! Vrijdag 12 oktober zal de kijkdag zijn.

Binnenkort volgt er meer nieuws, op deze website en in andere media.