Maandelijks archief: september 2018

Nog een kleine twee weken…..!

Veilingnieuws Grolloo Springlevend 2018
Nog iets minder dan 2 weken en dan is het zover! En nog steeds komen er nieuwe kavels binnen. Een overweldigend aanbod! Waarvoor hartelijk dank!

Deze week starten wij met het maken van het kavelboekje, dit is tijdens de kijkavond en de veiling te koop in het Markehuis. Op de kijkavond van 12 oktober kunnen alle producten en diensten worden bezichtigd. De diensten en versproducten zijn terug te vinden als afbeelding op de kavelwand.

Nieuwe kavels
Deze week zijn er weer mooie aanbiedingen binnengekomen. Garage Buisman biedt 2 x zowel een aircoservice aan als 2 uur korting op de uren van een grote beurt. Bloembinderij ‘de Bloemgaard’ uit Rolde biedt een vaas met boeket aan, Lukas Koops heeft 3 pakketten met gesigneerde boeken aangeboden. Robin van Urk van hondenschool Robin biedt 1 uur privéles van de hondenschool aan. Ooit al eens diverse soorten whisky willen proeven? Het Wapen van Schotland uit Hooghalen biedt een toegangskaart voor de maandelijkse whiskyproeverij aan. Aliens Boeketterie uit Rolde heeft een cadeaucheque van € 15,00 ingebracht en Marion Burghgraef biedt 2 uur les aan om van een lapje stof iets moois te naaien op de naaimachine. José Meems, bloemsierkunstspecialist i.o. zorgt ervoor dat uw huis in de herfst en met de kerst er fleurig uitziet. Zij biedt een cheque voor een herfstbloemstuk en een cheque voor een kerstbloemstuk aan. Taxatiebureau Bart Ek verzorgt graag de taxatie van uw woning, Bart biedt een woningtaxatie aan t.b.v. financiering voor woningen binnen 20 km vanuit Grolloo. Zijspanteam Streuer biedt 2 toegangskaarten aan voor de Gamma Racing Day van 2019.

Kortom: fantastische kavels!

U komt toch ook?
– Vrijdag 12 oktober van 19:00 – 21:00 uur kijkavond
– Zaterdag 13 oktober vanaf 10:00 uur de veiling van Grolloo Springlevend 2018!

Prachtig aanbod voor Veiling Grolloo Springlevend

Gedurende de zomervakantie is er weer een divers aanbod voor de veiling van Grolloo Springlevend op zaterdag 13 oktober binnengekomen:

 • Mevr. Aaltje Koopman leverde o.a. een krat vol lp’s, een Brother naaimachine en 2 prachtige zwart wit foto’s in originele lijsten aan;
 • Via de familie Nijmeijer ontvingen we een originele bascule weegschaal met enkele gewichten;
 • Fietsspecialist Kamp uit Rolde biedt een grote onderhoudsbeurt voor de fiets aan;
 • De firma Enting heeft een grote partij originele houten klompen klompen aangeboden;
 • Het C+ B museum biedt 10 entreekaarten voor dit prachtige museum aan;
  Sido Bosma van Totaalwas biedt 3x een glasbewassing aan in Grolloo e.o.;
 • Het dierenpension De Open Ruimte biedt 15 kg hondenvoer aan;
 • De Groller Bok, Bertus Reinders, biedt aan om een website te bouwen en deze een jaar te onderhouden;
 • Rond de kerst naar een prachtige (bloemen) kerstshow? Gera Gommers biedt hiervoor 2 kaarten aan;
 • Een snelle ronde beleven op het TT circuit? Richard Heling biedt een aantal ritten aan over het TT circuit samen met hem in zijn Westfield raceauto;
 • Altijd al eens muziekles willen nemen? Crescendo biedt 3 muzieklessen van 20 min aan van bevoegde docenten. Er is keus uit koper, hout of slagwerk;
 • Tuinbeeldenboerderij Schoonloo biedt een beeld van een prachtige ransuil aan.

Daarnaast heeft de in Grolloo woonachtige zangeres AJ Plug (zie foto) een huiskamerconcert aangeboden op een nog nader te bepalen datum. Dit concert wordt gehouden in de kerk en tijdens de veiling gaat de verkoop van entreebewijzen voor dit unieke concert van start. Er zijn 100 kaarten beschikbaar. Onlangs presenteerde AJ Plug een van haar prachtige nieuwe songs in het programma Veronica Inside met o.a. Johan Derksen. Wees erbij straks als op 13 oktober de kaarten in de verkoop gaan! Intussen wordt naar een passende datum voor het concert gezocht, die we binnenkort bekend zullen maken.

Zaterdag 22 september: ophaaldag van waardevolle spullen
Op zaterdag 22 september komen we met een kar en tractor de aangeboden waardevolle artikelen voor de veiling bij u ophalen. Vooraf willen we graag weten wat er wordt aangeleverd, want we kunnen niet alles accepteren. We zijn echt op zoek naar spullen die vlot verkocht kunnen worden vanwege het unieke karakter en/of de waarde die ze vertegenwoordigen. We zijn een veiling en er wordt alleen bij opbod verkocht. “Rommelmarktspullen” zoals glazen, kopjes, kapotte elektrische apparaten, oude boeken e.d. zijn niet voor onze veiling bedoeld en worden dan ook niet meegenomen.

De prachtige posters gemaakt en aangeboden door Janniek Reinders-van Klinken van J-Sketch Graphic Work[s], hangen inmiddels op de prikborden in en om Grolloo.

Niet alleen onze welbekende veilingmeester Jan Sijbring is op 13 oktober present, maar er zullen meerdere veilingmeesters op ludieke wijze in actie komen, waaronder Jan Germs (Huus van de Taol), oud-wethouder Harrie Dijkstra, Derk Jan Schepers en Gert-Jan Hietbrink.

 

 

We krijgen al veel zaken en diensten aangeboden. Wie ook nog iets unieks voor het goede doel heeft (voor de renovatie van de toneelzaal van het Markehuis), kan een van onderstaande mensen benaderen. Onze hartelijke dank!

Bert Meems (06-12801168) Katrien Eggens (06-14646995), Ina Reinders (06-23057900), Hilbert Stel (06-24929295) en Dick Oelen (06-30191129)