Unieke veiling 3 oktober 2015 – 05

logo-unieke-veiling

Een aantal weken geleden hebben we u iets over de reden waarom… verteld. Dit keer een toelichting op het tweede speerpunt van de veiling:

“Grolloo Springlevend” en Crescendo             – door Henk Zeelenberg

Zoals u weet is er op 3 oktober weer een unieke veiling in het Markehuis. De opbrengst moet ten goede komen aan organisaties of initiatieven die de leefbaarheid van ons dorp bevorderen.

Dit jaar zijn de speerpunten het initiatief om een fitnessruimte te creëren in het Markehuis en de ondersteuning van de muziekvereniging Crescendo.

Wellicht zullen er mensen zijn die voor beide zaken minder belangstelling hebben. Het is daarom goed nog maar eens de doelstelling te benadrukken:

Het bevorderen van de leefbaarheid van ons dorp.

Dit moet gebeuren op het totale gebied van Wonen, Werken, Zorg, Sport, Cultuur en Recreatie. Muziek maakt hiervan een belangrijk deel uit.

Crescendo staat als vereniging open voor een ieder die graag een instrument wil (leren) bespelen. Voor jeugd, maar ook voor ouderen is er een uitgebreid lesprogramma dat in het Markehuis gevolgd kan worden. Steeds meer mensen blijken hier plezier aan te beleven. Steeds meer mensen sluiten deze lessen af met een officieel certificaat.

Instrumenten, kleding en de opleiding brengen begrijpelijk soms hoge kosten met zich mee. Een bijdrage via de veiling geeft daarmee ruimte aan wensen die anders niet gehonoreerd zouden kunnen worden.

Crescendo blijft op deze wijze “Springlevend”, biedt het dorp jaarlijks diverse concerten aan en is de bevolking dienstbaar bij feesten, verjaardagen en jubilea.

Door de veiling actief te ondersteunen draagt u direct en indirect bij aan het bevorderen van de leefbaarheid en blijft Grolloo dus “Springlevend”! Wij hopen dan ook dat u een leuke dienst inbrengt of bruikbare spullen aanbiedt die onze veilingmeesters, waaronder onze eigen burgemeester en commissaris van de Koning, kunnen veilen.

veiling-reis-naar-schipholGeen voorrijkosten, geen hoge taxikosten, geen parkeerplek zoeken, geen gezeul met bagage in de trein, geen onbekende taxichauffeur… nee, onze eigen Henk Zeelenberg uit Grolloo brengt u met zijn comfortabele bus naar Schiphol en u mag nog uw eigen achtergrondmuziek meenemen ook! Een vakantie kan niet unieker beginnen!

 

 

veiling-reis-van-schipholTja, en als u dan na een mooie vakantie weer uitgerust op Hollandse bodem landt, wilt u natuurlijk ook relaxt terug naar huis reizen. Ook daar heeft Henk Zeelenberg een oplossing voor; als u het hoogste bod uitbrengt op 3 oktober, staat hij voor u klaar op Schiphol. Een mooi aanbod van Henk, waar we hem zeer dankbaar voor zijn.

 

Inmiddels heeft Soos Grolloo ons aangeboden de techniek te willen verzorgen tijdens de veiling. Daar zijn we erg blij mee, want dan kunnen we alle diensten en spullen goed laten zien. Dank Soos Grolloo!

Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat leden van Crescendo en diverse SGO-teams zitten te broeden op leuke diensten. De loopgroep gaat een echte uitdaging aan tijdens de veiling met een knipoog naar de verjaardag van SGO. Later meer… We houden u uiteraard op de hoogte!

veiling-aanmelding