Veilingresultaten

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de veilingresultaten. Dat wil zeggen, het verloop van de aangeboden en verkochte diensten. Wat gebeurt er met de geboden diensten? Is er al iemand naar Schiphol gebracht? Zijn er al vogels gespot in de Halkenbroeken?

In volgorde van binnenkomst publiceren we hier wat ons is gemeld:

Voorpagina DvhN

Website Bob Roukes

Commissaris maait gras

Heen en weer Schiphol

Prachtige vogeltrip afgerond

Voorpagina DvhN

Jan Rozendaal, chef nieuwsdienst  van het DvhNoorden,   heeft voor de veiling aangeboden ’n  ingelijste voorpagina van het Dagblad van het Noordend.d. 1-11-2013 .

Klik hier voor het resultaat. Een voorpagina over Transportbedrijf Sipma.


Bertus Reinders (De Groller Bok) bezorgt Bob Roukes zijn website

roukesschilderwerkenEen jaar lang kan Schildersbedrijf Roukes beschikken over de nieuwe website. Hiermee heeft Bertus zijn aangeboden dienst uitgevoerd. De website is geheel naar tevredenheid van Bob en geeft veel informatie over alle bijzonderheden van zijn schildersbedrijf. Hopelijk weten veel mensen de site te vinden.


Henk Zeelenberg lost aanbod veiling Grolloo in.

Zeelenberg heen en weer SchipholTot aan 1 januari 2015 is er nog gelegenheid om de aangeboden diensten van de veiling 2014 uit te voeren. Meer en meer worden diensten uitgevoerd en kan men in ’n verslag de uitvoering nog bij ons melden. Henk Zeelenberg loste vorige week zijn toezegging in. Hij had een ritje retour Schiphol aangeboden. Vrijdagnacht 25 april reed hij een groep van 4 vogelaars vanuit Grolloo naar Schiphol.  Met de muziek van Neil Young op de achtergrond zette hij de mensen rond 02.00 uur op Schiphol af. Een week later stond hij weer met zijn bus bij de hoofdingang van Schiphol, vanwaar hij de vogelaars, die naar het Griekse eiland Lesbos waren geweest, weer op vlotte en amusante wijze naar Grolloo reed.  Ook voor de volgende veiling heeft Henk alweer een retourtje Schiphol aangeboden.


Commissaris maait gras

Zaterdag 19 april jl. heeft Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar zijn belofte ingelost om in Grolloo te komen grasmaaien. Deze dienst had hij als kavel aangeboden voor de veiling van Grolloo Springlevend in september jl. Nu het weer tijd was om het gras te maaien, werd er dan ook contact met de heer Tichelaar gezocht om tot een afspraak hiervoor te komen en op 19 april was het zover.

CdK Tichelaar maait het gras in Grolloo

CdK Tichelaar maait het gras in Grolloo

Onder het genot van een kop koffie met heerlijke appeltaart (gebakken door zijn echtgenote) heeft Grolloo Springlevend van de gelegenheid gebruik gemaakt om voorafgaand aan het daadwerkelijke maaien met de Commissaris in gesprek te gaan over belangrijke, actuele onderwerpen. De woningbouw voor starters is aan de orde geweest, waarbij VDGO het schetsplan voor de woningbouw aan de Lienstukken heeft laten zien en er een aantal mogelijke knelpunten zijn besproken. Ook de digitale ontsluiting en het in stand houden van voorzieningen zijn ter tafel gekomen. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam tijdens het gesprek aanschuiven en deed her en der een duit in het zakje.

Nadat de Commissaris zich in ‘werkkleding’ had gestoken, gingen we naar buiten, waar een mooie zitmaaier voor hem klaarstond. In een stralende zon kweet de Commissaris zich prima van zijn taak en maaide in no time het hele perk voor Het Markehuis. Dat hij al de nodige ervaring op dit gebied had, kon je duidelijk zien! Na een klein ‘vergelijkend warenonderzoek’ over typen zitmaaiers en natuurlijk het maken van een groepsfoto namen de hoogwaardigheidsbekleders afscheid. Maar … niet dan nadat de Commissaris en de Burgemeester aanboden op de volgende veiling beiden op te zullen treden als veilingmeester! Een prachtig aanbod waar Grolloo Springlevend dan ook graag gebruik van zal maken! De datum van de veiling (26 september 2015) zullen we snel aan de secretariaten op het provincie- en gemeentehuis doorgeven!

We kijken terug op een zeer plezierige bijeenkomst, eentje waarin Grolloo zich weer van zijn goede kant heeft laten zien en de Commissaris van de Koning ook!


Prachtige vogeltrip afgerond.

Op vrijdag 30 mei werd weer een onderdeel van de veiling afgerond.  Hilbert , Annemay, Mimi  en Johanna  zagen hun bod destijds beloon en dus vertrokken ze om 7.00 uur met  vogelaar Dick Oelen naar de Halkenbroeken.

Vooraf werd ingezet om 26 soorten bij elkaar te sprokkelen. Al direct hadden we 4 reeën in ’t vizier en de koekoek achtervolgde ons lange tijd.   Koolmees, buizerd, wilde eend, zanglijster, kievit, en vlaamse gaai  werden al gauw aan de lijst toegevoegd.   Na een korte koffiestop met hardgekookt ei togen we verder de  Halkenbroeken in. ’t Werd ook meteen wat interessanter met grote bonte specht, torenvalk, fitis,  graspieper, veldleeuwerik, rietgors en zowaar ook de zwarte specht. Best ’n bijzondere waarneming!  Niet alleen ’t vogellijstje zelf stond in de picture, maar ook werden allerlei prachtige verhalen uitgewisseld.

kraanvogelsGeelgorzen, roodborsttapuiten en putters  bij de distels vulden ’t lijstje nu snel aan en in feite was de ochtend al meer dan geslaagd.  Maar we kregen toch nog meer waar voor de inzet. Aan het eind van de route attendeerde een fietser ons nog op 2 kraanvogels in het vlakbij gelegen weiland.

Een unicum zo in ’t begin van juni! ’t Was  de kers op de taart!!!

Tegen 13.00 uur kon  ieder  naar volle tevredenheid  thuis worden  afgezet.  In totaal hadden we 28 soorten bij kunnen schrijven. ’n Prachtige en erg gezellige  vogelochtend zat er op. Voor 2015 hebben zich nu al 3 kandidaten voor een volgende vogelexcursie  bij de veiling 2015 aangemeld.