Eerste kavel van de veiling ingewisseld

De eerste foto van het verzilveren van een kavel is binnen! Ada Liebrand heeft de waardebon van € 100,00 van Vakgarage Dijkstra in Borger direct na de veiling ingewisseld!

De huiskamerconcerten van Egbert Meijers en AJ Plug zijn uitverkocht. Alle kaarten zijn verkocht!

AJ Plug

Datum:              2 februari 2019

Tijd:                    20:15 uur

Locatie:             Kerk Grolloo

 

Egbert Meijers

Datum:              2 maart 2019 (tijd wordt later bekend gemaakt)

Locatie:             Huiskamer Eva Kingma & Luuk Kalverdijk

Schitterende veilingdag 2018 in Markehuis Grolloo!

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De werkgroep Veiling Grolloo Springlevend 2018 met Katrien, Bert, Hilbert, Ina en Dick moest maar eens laten zien in hoeverre de organisatie voor mekaar was.

Met de extra hulp van Janette Meems, Peter Koop, Bertus Reinders en Henk Zeelenberg werd vrijdag de hele dag benut om de veilingzaal klaar te zetten. En dankzij de prima catering van Ina en Henny van het Markehuis konden we tamelijk relaxed toewerken naar de kijkavond tussen 19.00-21.00 uur.

Zwaantje en Hendrikus Schrotenboer verkochten wederom vol verve de programma’s op vrijdagavond en de hele zaterdag. Bas Luinge kwam zelfs al even het parcours voor het fietsen controleren.

Zaterdag om 8.45 uur werden de laatste zaken nog even uitgeprobeerd. Naast de hulp van vrijdag kwamen Siena Koop, Roelof Eggens en Richard Heling ons de hele dag assisteren.

Een afvaardiging van ‘Tussen Kunst en Kitsch’ hield de gemoederen voor aanvang op onderhoudende wijze bezig. Om 10.10 uur bedankte Eva Kingma Grolloo voor de prachtige ontvangst met kaarten en rozen bij terugkeer uit Amerika.

Roelof Dilling legde in ’t kort uit welke plannen het Markehuis bestuur heeft met de “toneelzaal” waaraan de inzet van deze veilingdag besteed gaat worden.

En toen kon het evenement met veilingmeester Jan Sijbring van start. 10 Kilo vlees werd vlot aan de man gebracht en daarna ging het in rap tempo. Jan Germs van ’t Huus van de Taol maakte indruk met zijn prachtige zinsneden en Gert Jan Hietbrink liet zich als coming man onder de veilingmeester van zijn allerbeste kant zien.

Wat een prachtige biedingen speelden zich in de zaal af. Niet alleen de strijd om de kavels van Derksen, maar ook die om de vele taarten, boeken van Lukas Koops, klompen van Enting, schilderijen, glasvezelkabel aanbiedingen en al die andere ingebrachte voorwerpen en diensten waren een genot om mee te maken. De catering van het Markehuis was weer dik in orde. Om 13.00 uur was het tijd om Bas Luinge weg te schieten. Bij Siena kon men zijn prestatie in kilometers inschatten en voor de meest nauwkeurige voorspeller lag een heerlijke slagroomtaart van bakker Pepping klaar. Die eer viel Bertus Reinders te beurt. Op 400 meter na wist hij bij de 68 km. van Bas te komen. Maar liefst € 122,00 wist Bas bij elkaar te fietsen.

’s Middags ontbrandde de strijd om de kavels haast nog meer dan ’s ochtends. Met waarlijk vakmanschap wisten Jan Sijbring en Derkjan Schepers de laatste euro’s uit de zakken van het talrijke publiek te kloppen.  Ook oud-wethouder Harry Dijkstra kon als veilingmeester ook nog ’n uurtje tussendoor aan de bak.

Rond 17.30 uur gingen de laatste kavels geroutineerd van de hand en kon de eindstand worden opgemaakt.

Met enige trots kon de werkgroep de voorzitter van het Markehuis Jan Reinders een cheque van € 9.580,00 overhandigen.  Deze bedankte de Veilingcommissie van harte en benadrukte ook nog eens de geweldige sfeer en de onderlinge samenwerking, die zo’n activiteit voor Grolloo oproept.

Ook alle gulle schenkers en aanbieders willen we hierbij nog eens hartelijk danken voor hun bijdrage. En natuurlijk bedanken we nogmaals alle mensen die ons zo fantastisch hebben meegeholpen aan deze geweldige dag op die prachtige, zomerse 13 oktober. Zonder jullie inzet was dit alles niet mogelijk geweest.

Kijk hier voor een fotoimpressie.

Iedereen kan nu contact opnemen met de aanbieder van de kavel. Samen kunnen ze afspreken wanneer de opdracht zal worden uitgevoerd. Als commissie zien we graag een fotootje met een klein berichtje, waarop te zien is dat de kavel is uitgevoerd. Wij plaatsen dit dan nog weer in het Sportblad, Boerhoorn en /of op facebook. Veel genoegen bij de uitvoering!

Intussen is het bedrag nog aangegroeid tot zo’n € 9.800,00. We kijken terug op een prachtige dag!

Enkele kavels konden niet worden verkocht. Wij hebben toestemming deze alsnog te plaatsen op internet, om de uiteindelijke opbrengst verder te verhogen.

We hebben nog een aantal kaarten voor concerten, een lezing en een wandeltocht beschikbaar:

  • Egbert Meijers Wandeltocht Markestenen 28-04-219 | prijs per kaart € 10,00
  • Egbert Meijers Lezing “Flint” op 28-01-2018 in het Markehuis | prijs per kaart € 15,00
  • AJ Plug Huiskamerconcert op 02-02-2019 in de kerk | prijs per kaart € 17,50
  • Jan Germs gaat een lezing verzorgen, datum en locatie wordt nog bekend gemaakt | prijs per kaart € 7,50
  • Stichting Rolder Concerten organiseert een concert van het Bovenkerk Kamervoorzitter Kampen in de Jacobuskerk in Rolde | er zijn nog 2 kaarten beschikbaar | prijs per kaart € 5,00 (reguliere prijs € 12,50)

Heb je belangstelling voor deze kaarten, stuur een mail naar veiling@grolloospringlevend.nl. Voor de kaarten geldt op = op. Tijdstip van de mail is bepalend.

De Veilingcommissie Grolloo Springlevend

Zaterdag 13 oktober: de veiling!!!

Iedereen is de hele dag van harte welkom en ook op de kijkavond. Het Markehuis zorgt weer als vanouds voor de catering.

Vrijdag 12 oktober:           Kijkavond 19.00-21.00 uur in Het Markehuis

Zaterdag 13 oktober:       Veilingdag Grolloo Springlevend vanaf 9.50 uur

Tijdens de kijkavond kun je al een veilingboekje à € 1,- kopen en een eerste bod uitbrengen op een door jou gewenste dienst of kavel. De kavels zijn allemaal te bekijken, ze staan in volgorde van veilingronde in Het Markehuis. Ook hebben we de diensten op grote wandborden geniet. Gezien het grote aanbod beginnen we zaterdag met de verkoop stipt om 10.00 uur. De opening is om 9.50 uur. Iedereen is de hele dag van harte welkom.

Veilingschema en veilingmeesters

Hieronder tref je het veilingschema aan. De kavels kun je terugvinden in het veilingboekje. Ook worden de diensten op een groot scherm tentoongesteld. De voorwerpen worden door de veilingassistenten zichtbaar voor de hele zaal gepresenteerd. Na iedere ronde dient er direct met de pin of contant te worden betaald. Nadat kavels zijn uitgereikt is de koper verantwoordelijk voor zijn product of dienst. Met de uitgereikte bon kan later bij de aanbieder de dienst worden opgehaald. De bonnen zijn geldig tot 1 januari 2020.

We wensen iedereen een heel fijne, succesvolle en gezellige (veiling)dag!

Veilingcommissie Grolloo Springlevend

 

Programma Veilingdag

9.50 uur                         Opening

± 10:00 – 10:30 uur        Ronde 1 door Jan Sijbring

± 10:30 – 11:30 uur        Ronde 2 door Jan Germs (Huus van de Taol), dan afrekenen / pauze

± 11:45 – 12:15 uur        Ronde 3 door Gert Jan Hietbrink

± 12:15 – 12:45 uur        Afrekenen / pauze

13.00 – 15.00 uur:          Bas Luinge fietst … km? (tot op 1 cijfer na komma; raden voor € 2,00 of vrijwillig meer)

± 12:45 – 13:45 uur        Ronde 4 door Jan Sijbring; dan afrekenen / pauze

± 14:00 – 14:45 uur        Ronde 5 door Harry Dijkstra (oud-wethouder Aa en Hunze), dan afrekenen / pauze

± 15:00 – 16:00 uur        Ronde 6 door Derkjan Schepers, dan afrekenen / pauze

± 16:15 – 17:15 uur        Ronde 7 door Jan Sijbring, dan afrekenen